Láncos szállítók RTC

A láncos szállító (rédler), a gép szerkezeti sajátosságaitól függően, bármely malomipari anyag szállítására alkalmas. A szállítási útvonal csaknem tetszőleges, lehet vízszintes, ferde, függőleges és ezek változatai. A láncos szállítóban az anyagtovábbítás azon alapul, hogy a szállított anyag belső súrlódása, a vonóelemek és az anyag között ébredő súrlódás nagyobb legyen, mint a házoldalakon és a fenéken ébredő súrlódó erők összessége. A láncos szállító háza zárt és acéllemezből készül. A szállított anyag lassabban halad a láncnál, azaz az anyag oszlopként követi a láncot. A szállítandó anyag csaknem tetszés szerinti helyen a láncos szállítóba vezethető. Ellenben az anyagkivezetésnek meg kell előznie a hajtóállomást. A ház keresztmetszete négyszög ahol a szállítandó anyagot végtelenített kotrós lánc továbbítja. A lánc két kerékre feszítve mozog. A láncos szállító egyik végén a meghajtó motor a másik végén a láncfeszítő szerkezet található. A végtelenített lánc, a minél kisebb ellenállás és zaj érdekében, alul-felül tartókun csúszik.

A dupla láncos szállító egy speciális típus. A ház belseje ketté van választva, így a tánc felső ága az egyik, míg az alsó a másik irányba tud szállítani. A láncos szállító összegyűjti a szállítandó anyagot, így a kifolyó pozíciója tetszőlegesen megválasztható.

A garatláncos a fogadócsarnokba kerül beépítésre. A gabonát a teherautóból a garatba öntik, ahonnan a láncos szállító serleges felvonókon keresztül a malom vagy siló tisztítókörébe tölti. A garatláncos hossza a szállító teherautók hosszához igazíthatóak.

A láncos szállító tagok, a hossztól függően, három méteres alap tagokból állnak, amik után egy záró tag kerül beépítésre. Így a láncos szállító hossza szabadon választható. Igény szerint tetszőleges tagokból is megépíthetőek a láncos szállító.


Letölthető termékismertető