Alacsonynyomású porszűrő RBP

A porszűrés az egyik legfontosabb malmi feladat. A por károsítja a környezetet és az egészséget. A porlási veszteség anyagilag is hátrányos. A por valamilyen szilárd anyag része, szűkebb értelmezés szerint 200 µm-nél kisebb szemcsék. a malmi alkalmazás, a szűrők sokféleségének ellenére, a száraz porszűrőkre korlátozódik. a porszűrés célja a munkát végzett levegő teljes portalanítása, ami nem érhető el. A porszűrő hatásfoka függ az alkalmazott textil sűrűségétől, bolyhosságától valamint a szűrőfelület tisztításának hatékonyságától. A szűrési hatásfok javítása nagyobb energiaigénnyel jár.

Az RBP szűrő utolsó generációs szűrő, mely megtisztítja a gabonafeldolgozó gépek levegőjét illetve megkönnyíti a karbantartásukat. Az RBP szűrő megfelelel a VDI 3673-as robbanásveszélyről és annak elhárításáról szóló szabványának. Az ellenőrző ablak illetve karbantartó nyílás paneleinek zárszerkezete, a filtertest szerkezete, az ürítő ill. kifolyóelemek, a membrán mind-mind megfelelnek az érvényben levő európai és amerikai szabványoknak.   A magas hatékonyságú szűrő ma megtalálható a piacon. A környezeti hatások és a munkakörülmények függvényében a szűrőfelület/m2 és a levegő/m3 aránya 1+5 és 1+7 közöttire tehető.

A szűrőzsákokat alacsony nyomású légárammal tisztítják. A filterbe egy sor szenzor is beépítésre került,
mely jelzi a bemenő levegő portartalmát, a szűrőzsák esetleges elhasználódását,a szűrőzsákok munkavégzésének állapotát, illetőleg a zsákok tisztításához szükséges légmembrán működőképtelenségét és/vagy esetleges cseréjét.
A filterzsákok tisztítására szolgáló alacsony nyomású levegőt egy egyedi, a filtertestre illetőleg egy centralzált rendszerbe beépített szivattyúval termelhetjük. A megszűrt por ürítése egy a filter alján található rotor segítségével történik, mely lehetővé teszi a teljes tisztítást, illetőleg eldugult filter esetén, annak teljes portalanítását.

 

Letölthető termékismertető